kuffert-bef9e940

Vi har modtaget et par invitationer til at kunne deltage i 2 censurerede udstillinger.

  • Den ene handler om at fange hvordan du ser din by, og udstilles i flere byer – bla. Dokk1 i Århus. Der kan indsendes billeder fra 13. marts og frem til den 13. maj 2021.
  • I den anden skal du vise det 21. århundredes Danmark, som guldalder  malerne ville vise det (1800-1850). Der er indsendelses frist d. 31. maj 2021, udstillingen er i Kalundborg.

Du kan læse et uddrag om udstillingerne nedenfor, men for begge gælder det at der er præmier på højkant.

Bemærk at der i bestyrelsen ikke er taget stilling til, om foreningen aktivt deltager i udstillingerne, som vi gjorde ved “Skur” udstillingen, ligesom det endnu ikke er afklaret, om det kun er muligt at deltage som forening, eller som individuel deltager.


Kære Fotoklub

Jeg henvender mig fra Dansk Arkitektur Center for at gøre opmærksom på den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by 2021, som vi for 6. år i træk inviterer alle fotoglade danskere til at deltage i.

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor I kan vise os jeres by, som I ser den. Sammen med fotografer og fotoentusiaster fra hele landet, er I med til at vise, hvordan arkitekturen danner ramme for det liv, vi lever.

Vi håber, I har lyst til at deltage og vil sprede budskabet i jeres klub.

Konkurrencen skydes i gang 13. marts og løber frem til 13. maj.

Hvad er Fang din by?

Fang din by er en fotokonkurrence, der arrangeres af Dansk Arkitektur Center, hvor du kan vise os din by, som du ser den. I år er temaet for fotokonkurrencen En by for alle.

Vi er fælles om vores byer – men er der plads til alle? Inviterer din bys arkitektur til at alle borgere kan bruge byens rum? Er der muligheder for alle at udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet, handicap? Vis os de gode eksempler – eller måske de mindre gode. Med Fang din by ønsker vi at se din fortolkning af temaet ”en by for alle”.

De stærkeste fotografier bliver udstillet på Bryghuspladsen foran BLOX og på biblioteker i Aalborg, Sønderborg, Faaborg, Ringsted og DOKK1 i Aarhus.

Der er gode præmier på spil til vinderne af konkurrencen.


Kære fotoklubmedlem

I perioden 1. marts til 31. maj kan du deltage i fotokonkurrencen ”Det kjære Danmark” med mulighed (chance) for, at dit billede kommer med på en censureret fotoudstilling i sensommeren.

Konkurrencens tema er det 21. århundredes Danmark, som man kunne forestille sig guldalder- malerne (ca.1800 – 1850) ville se det. Guldaldermalerne skildrede natur, mennesker, landskaber og menneskeskabte miljøer med den særlige stemning, der netop kendetegner guldalderen. En af periodens store navne er J. Th. Lundbye (1818 – 1848) fra Kalundborg. Hans livsmål var ”At male mit kjære Danmark”, som han formulerede det. Hvordan dette slogan skal fortolkes i foråret 2021, står naturligvis den enkelte fotograf frit for.

I anledning af 200 året for J. Th. Lundbyes død blev der i 2018 afholdt en festival i Kalundborg. I sensommeren 2021 hyldes han endnu en gang med en kunstfestival, som denne gang skal omfatte en fotoudstilling på Lerchenborg Slot ved Kalundborg.

Konkurrencen afholdes af komitéen bag hele Lundbye Kunstfestival arrangementet. De indsendte fotos censureres af fotograf Kirsten Klein, billedkunstner Maje Lisa Engelhardt, kunsthistoriker Jesper Sejdner Knudsen og mig som konkurrencens koordinator. Ud over muligheden for at få sit foto udstillet, deltager man i konkurrencen om 3 pengepræmier. Fristen for at indsende billeder er den 31. maj.

Hits: 192

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.