Efter den store succes med udstillingen “Pletskud” i Randers Ugen 2017, hvor der var stort besøg af private, foreninger, folkeskoler og andre, udstiller Fotogruppen Objektiv atter i Randers Ugen.

I Randers Ugen fra 10. August og 14 dage frem, afholder Fotogruppen Objektiv en foto udstilling over temaet

Kronjylland

Billeder som kan deltage i udstillingen, skal være relevante ifht. emnet Kronjyllan, og være indsendt af et medlem af Fotogruppen Objektiv. Prøvemedlemmer kan ikke deltage.

Billedet skal være taget i det geografiske område som betegnes som Kronjylland, og man skal kunne beskrive hvor det er taget, men billedet skal ikke nødvendigvis kunne stedfæstes, men være relevant ifht. temaet.

Fotogruppen Objektiv opfordrer til at vise den store variation i landsdelen, og forskellige måder den opleves på.

På Wikipedia kan der læses mere om Kronjylland HER

På Naturstyrelsen er der et kort af, hvor de mener grænsen for Kronjylland går – dette kort kan du se HER

Der er derfor mulighed for traditionelle billeder, og mere kreative – sålænge dette er relevant ifht. emnet og området.
Billeder som indleveres skal være taget i perioden 1. Januar 2017 og frem til sidste dato for indlevering af billeder i 2018.

Sidste frist for indlevering af billeder i 2018, afklares senere.

Der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt antal billeder pr. medlem, men man opfordres til at finde mindst 3 billeder som er egnet til udstillingen.

Billederne forventes at blive printer i størrelser på mellem 30*40cm og større, og der laves tilhørende passepartout i det omfang dette er nødvendigt.

Billeder og rammer betales ligesom tidligere af Fotogruppen Objektiv, og kan som tidligere hjemtages af medlemmerne efter udstillingen.

Ved hvert billede opsættes der et skilt hvor navnet nævnes på den som har taget billedet, navn/titel på billedet samt hvor og meget gerne også med en historie om billedet, hvis der er en sådan.

Som udgangspunkt er udstillingen u-censureret, men bestyrelsen forbeholder sig ret til at afvise billeder som ikke kan begrundes relevante ifht. emnet/området – f.eks. feriebilleder fra andre steder end Kronjylland.

Udstillingen vil være offentlig tilgængelig i Gaden i Underværket i 14 dage i Randers Ugen, i hele Underværkets åbningstid.


I forbindelse med udstillingen, opfordres medlemmer til at bidrage med et billede som repræsentant for udstillingen. Dette billede vil blive brugt på plakater, og andet materiale vedrørende udstillingen.

Billedet kan være et der deltager i udstillingen, men kan også være et lavet specielt til dette formål – uanset om det er et foto eller en grafisk præsentation for udstillingen.

Vinderen af billedet  vil naturligvis få sit navn anført hvor billedet benyttes.

Der vil senere blive oplyst en indleveringsfrist for dette, men der opfordres til at indsende forslag.


Med udgangspunkt i foreningens formålsparagraf:

  • “Klubbens formål er at fremme og udbrede interessen for og forståelsen af det gode fotografi, som et visuelt udtryksmiddel og selvstændig kunstretning.
”…

Arbejder bestyrelsen på at der også afholdes workshop og foredrag, med offentlig adgang.

Formålet med dette er at pirre til interessen fotografiet, med det ønske at deltagerne hjælpes til at tage bedre billeder. Uanset om dette er familie eller kunst billeder, samt om man er begynder eller øvet fotograf, ung eller ældre.

Workshopen er henvendt mod begyndere og interesserede, uanset om det er med kamera eller smartphone.

Foredrag vil være om relevant emne ifht. udstillingens tema.

Disse events er planlagt afholdt i Underværket, samtidig med udstillingen.

Dette er et nyt tiltag, og bestyrelsen arbejder p.t. på støtte til disse events.

Hits: 406

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.