Udfordring-2020

Så er året ved at være slut, og man skal passe på med at lave nytårs forsæt – især nytårs aften.

Så her et par dage før, vil jeg spørge om du vil være med på en udfordring. Enten en meget stor, eller en noget mindre.

Faktisk har jeg selv været meget i tvivl, om jeg selv skulle deltage – både fordi jeg elsker det, men især fordi jeg også hader det.

Men jeg kan ikke rigtig undvære det……

2020 er jo skudår….. og oplagt til et 366 eller 52 projekt.

Et 365/366 projekt handler om at man tager et nyt billede hver dag hele året, og ikke bare det samme billede, men forskellige motiver. På samme måde handler et 52 projekt om at tage mindst 1 billede hver uge.

Der er ingen krav eller lign. om at man skal poste billedet på sociale billeder eller egne blog sider – man gør det for sin egen fornøjelses skyld.

Hvorfor ?

Fordi man lærer både sit kamera bedre at kende, og sin billede redigerings teknik. Og ikke mindst bliver man bedre til at se motiver. Jeg synes selv min billede verden er blevet større af både at køre 365 og 52 projekter.

Selv har jeg bla. kørt med ugentlige temaer som f.eks. sort/hvis, vanddråber osv., samt ikke mindst undersøgt og lært andre teknikker og kompositioner.

Hvorfor ikke ?

På et tidspunkt bliver man træt og meget udfordret, af hver dag at skulle finde på et nyt motiv, og synes man spilder sin dyrebare tid.

Og ikke mindst et motiv man selv kvalitetsmæssigt er tilfreds med. Og nogen gange bliver det bare, at der skal tages et billede.

På et tidspunkt synes man måske også at et 366/52 tager for megen tid, til de foto projekter man hellere ville lege med.

Derfor !

Ja – jeg har hadet hver dag at finde på noget nyt, som jeg ikke har fotograferet før, og på et tidspunkt (ca. halvvejs) overvejet helt at droppe det.

Og jeg har også bildt mig ind at det tog for megen af min tid, af min “foto kvalitetstid”, hvor jeg skulle prøve nye teknikker og blive bedre.

Så i år skiftede jeg faktisk fra et 365 til et 52 ugers projekt, fordi jeg synes jeg manglede legetid.

Men – pga. undskyldningen om at jeg brugte for megen tid på 365, og at jeg ville have tid til at lege mere med foto … så er konklusionen faktisk at:

  • Fordi jeg ikke skal lave et billede hver dag, så er mine billeder ikke blevet bedre.
  • Selvom jeg nu har tid, så har jeg alligevel leget mindre med foto teknik, end jeg bildte mig ind at jeg ville.

Fordi jeg ikke udfordres hver dag kreativt, så er jeg heller ikke nødt til at se på andre kreative måder at tage billeder, og dermed lege med foto teknikker og temaer – og så bliver det ikke gjort. Der er jo så meget andet ….

Måske fordi jeg er en af den slags mennesker, som helst skal presses lidt.

Vil du med ?

Jeg begynder et 366 projekt fra 1/1-2020 til 31/12-2020 – men hvis du hellere vil tage et 52 ugers projekt, er det også OK.

Ved at være fælles om et fotoprojekt i Fotogruppen Objektiv, kunne der måske være en mulighed for, at vi kunne hjælpe og støtte hinanden.

Lidt som i A.F. – Anonyme Fotografer 😉

Og allerede 1. Juli 2020, dag nr. 183 er vi halvvejs gennem året.

Hits: 176

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.